Sommarträningstider för tävlingsgrupperna 

Nu är snart sommaren här och med det så kommer vi träna på lite andra tider än vanligt. Sista ordinarie träning blir på söndagen 5/6. Sedan gäller dokumentet nedan. Fr.o.m 22/8 kör vi på ordinarie tider igen.

Sommarträningstider>>

  


PM till Speedo Open (uppdaterad) 

Nu ligger där ett PM till helgens tävling Speedo Open i tävlingskalendern>>
 
Uppdaterat 2016-05-25: Tyvärr kom inte hela PMet med när vi först lade upp det, men nu ligger hela där, även med deltagarlistan för alla simmare.
 
Lycka till!Öppet vatten-säsongen står för dörren! 

Drop in-kväll i Delsjön 
Den 7:e juni kl.18:00 bjuder Göteborg Sims instruktörer in till en drop in-kväll i Delsjön. Här erbjuds tekniktips och inspiration i mängder och kvällen riktar sig till alla nivåer av simmare, såväl crawl- som bröstsimmare, och till både nybörjare och erfarna simmare. Evenemanget är gratis och ingen anmälan krävs, men kryssa gärna att du kommer i vårt facebookevenemang och bjud in vänner och bekanta: Klicka här för att komma direkt till facebookevenemanget!
 
Öppet vatten-kurser 
Nu finns öppet vatten-kurser i crawl och bröstsim öppna för anmälan. Perfekt för dig som ska simma Göteborg Simmet den 21 augusti, något annat öppet vatten-lopp i sommar eller bara vill utveckla din simteknik. Läs mer och anmäl dig under Boka/Betala-sidan genom att klicka i menyn till vänster eller på länken här.Välkommen se säsongens sista vattenpolomatch! Valhallabadet lördag kl 16 :) 

Välkomna!
Kom och heja på våra härliga vattenpolospelare, spela säsongens sista seriematch, lördag 21/5 kl 16!
Matchen spelas i Valhallabadets 50 m bassäng!
Vi önskar dem ett stort Lycka till!
Go-G-Sim-Go! 
 Resultat Morgondagare 14 maj 2016 

Grattis till fina simningar på Morgondagarna 
Resultaten finner ni här Läger Ronneby för T1 och T2 

Sommarläger i Ronneby för T1 och T2. Information om lägret och hur du anmäler dej finns här /simning/d_dokument/lager-ronneby-t1.docx


PM Laxaleken 

Snart är det dags för säsongens första utomhustävling i Halmstad, Laxaleken. PM med information till allt du behöver veta finns i vår tävlingskalender vid aktuell tävling.
 
Lycka tillMedalj och rekord på Para-EM 

Våra två duktiga Para-simmare: Pernilla Lindberg och Mikael Fredriksson har varit i väg både i Rio och i Portugal  de senaste veckorna. I Rio var det ett test-event i bassängen där OS och Paralympics kommer simmas senare i sommar som stod på programmet. Bl.a fick Pernilla äran att vara den första svenske simmaren att få prova på bassängen. Förutom simtävling passade man också på att se de stora utflyktsmålen i staden, så att när de väl kommer till Paralympics så kan det vara fullt fokus på tävlingen.

Sedan bar det direkt av till Portugiska Funchal där EM skulle avgöras. Väl där visade Micke på storform och slog svenska rekord i alla sina grenar. på 150 medley tog hon dessutom en välförtjänt bronsmedalj.


Mikael Fredriksson. Foto: Roger Lindberg

För Pernilla gick det lite tyngre då hon inte riktigt fick till loppen som hon ville. Trots det så tog hon sig till flera finaler och som bäst blev det en femte plats på 200 frisim.


Pernilla Lindberg. Foto: Roger Lindberg

Nu laddar båda om inför SM som simmas i Sundsvall till helgen, samt till sommarens stora begivenhet: Paralympics!


Sommarverksamhet med Göteborg Sim 2016 

Nu har vi öppnat våra populära sommarsimskolor, sommar ungsim samt sommar vuxencrawl 
 
Info om kurserna hittar ni under fliken sommarsimskola 2016, Sommar Ungsim 2016 samt sommar Vuxencrawl 2016
 
För att anmäla er går ni in under fliken boka/betala aktiviteter och scrolla ner till önskad kurs
 
Varmt Välkomna! Morgondagare 14 maj 2016 

Lördagen den 14 maj är det dags för terminens sista Morgondagare.
Valhallabadets 25 meters bassäng start klockan 16:00
 Medaljer på Vårsimiaden Final 

I helgen var det dags för finalen i Vårsimiaden på Valhallabadet. Vi hade med 18 simmare och de var laddade till tusen. Det blev många fina resultat, förbättringar från försöken och en hel del personliga rekord. 

Dagen började och slutade på samma sätt, med en silvermedalj i lagkappen för de äldsta tjejerna. Lagkapper är ofta spännande men den avslutande på 4*100 frisim var jobbig att följa från kanten, de fyra tjejerna förbättrade sin tid från försöken med hela 5 sekunder och slutade på en andra plats.

Totalt så knep simmarna hela 27 medaljer.

/Julia Nyqvist, Tränare T2 Valhalla


Agnes Holmblad var nöjd med dagen efter att ha tagit medalj i samtliga individuella grenar. Höjdpunkten var segern på favoritdistansen 50 ryggsim.
 

Saga Johannesson, Agnes Holmblad och Ebba Egnell var tre nöjda medaljörer efter dagens första sträcka, 100 medley.


Silverlaget på 4*100 medley och 4*100 frisim - Oliwia Wierzbowska, Ida Norlander, Johanna Edgren och Fannie Gronowitz.


Love Mellegård Fastén, Nicolas Liu, Max Ha ock Loke Egnell avslutade tävlingen med en bra insats på 4*100 frisim. För Max var det första gången på sträckan och han gjorde det väldigt bra.Välkommen till Göteborg Sims sommarsimkurser 2016! 

Snart kan du anmäla dig till våra roliga och lärorika simkurser! 

  • Sommarsimskolan yngre- simskolans intensivkurser för barn 5- 8 år.

Här kan du välja att ta chansen att vara ute i fantastiska Delsjön eller föredrar du att vara inomhus så väljer du istället Valhallabadets varmbadhus. Kurser för både dig utan någon vattenvana- Nybörjare, så klart även för dig som har viss vattenvana- Fortsättare. 

Nyhet för i år!  

  • Sommarsimskola äldre- en intensivkurs för dig som är 8-11år. Du har viss vattenvana. Du vill få en god vattenvana och lära dig grunderna i bröstsim och ryggsim.

Kurserna omfattar 10 gånger, måndag- fredag, 30 min (Delsjön) eller 35 min/lektion. Start för sommarsimskolekurserna är runt v.26.  

Ytterligare nyheter för i år! 

  • UngSim yngre- intensivsimkurs för dig som är mellan 11- 14 år, som vill få bättre vattenvana och simkunskap, som ger dig bättre säkerhet och trygghet i och vid vatten. Här ska du redan kunna simma ca 200 m. 

  • UngSim äldre- simkurs för dig som är mellan 15- 18 år. Du kan redan simma ca 200 m. Du vill bli säkrare och tryggare i och vid vatten, du vill få bättre vattenvana och simkunskap. 

Kurserna omfattar 8 gånger, måndag- torsdag, 50 min/lektion. Start för UngSimskurserna är runt v.26.

 

Som tidigare år har vi givetvis kurser för dig som är vuxenJ

  • Intensivkurser vuxencrawl- för dig, fyllda 18 år och uppåt, som vill lära dig simma lite bättre, få en bättre vattenvana, simkunskap och känna trygghet i och vid vatten. Vi har kurser på Valhallabadet, för både dig som nybörjare (innebär att du kan simma ca 200 m och inte har problem att doppa huvudet) och för dig fortsättare (du kan simma 200 m varav 50 m är crawl obehindrat med målet att klara minst 200 m crawl).

Kurserna omfattar 8 gånger, måndag- torsdag, 50 min/lektion. Start för vuxencrawlskurserna är runt v.26.

Håll utkik här på vår hemsida!

Varmt Välkomna Göteborg Sim!
Masters SM i Helsingborg 

Göteborg Sim blev 6:e bästa klubb på Masters SM i helgen !!!

Vi var 25 st som deltog från klubben, vilket är mer än på många år. Ett härligt gäng som alla bidrog till att det blev så bra. Allt ifrån Thomas Reux på 25 år till Hasse Erksson snart 72 år. Förutom att vi tog ett antal medaljer slogs det även en del fina rekord.

Europarekord:

50 fr 26,67 Leonard Bielicz

100 fr 1,00,37 Leonard Bielicz

Nordiska rekord:

50 ry 30,76 Lennart Mentor

100 fr 1,07,79 Leonard Bielicz

50 fj 29,52 Leonard Bielicz

4*50 fr 1,49,67 Lennart Mentor, Leonard Bielicz, Karl Justh, Bernt Zarnowiecki

4*50 me 2,01,71 Lennart Mentor, Glen Christiansen, Leonard Bielicz, Bernt Zarnowiecki

Vi hade totalt 14 lagkappslag som startade vilket är kul och ger en bra bild av vad Masters handlar om. Unga och ”lite äldre” blandas i lagen och det är inte alltid som placeringen är viktigast. Det gäller att göra sitt bästa och Att ha kul!

Vi hade dessutom med oss Irwi Johansson-Bielicz som ledare, tidtagare och teknikcoach. Hon gav oss både ris & ros samt lite tekniktips att ta med på vägen mot EM i London. Tack Irwi!

 Bra resultat på Ullbergs 

Vår egen stora tävling Ullbergstrofén avgjordes förra veckan på Valhalla badet. Vi fick se många riktigt snabba simingar av G-simmarna. Sammanlagt så tar vi 18 medaljer på tävlingen. Två simmare fick kliva allra överst på prispallen och ta emot guldmedaljer: Linnéa Bielicz och Amanda Rutqvist.

Tävlingarna simmas med försök i 50-meters bassängen och finaler på 50 och 100 i 25:an. Här har vi hela 59 finalplatser. Vi hade också lite kval på tävlingen. Alexander Triantafillou kvalade in till JSM på distansen 50 ryggsim. Andréa Reinhold kvalade till JSM på 50 bröstsim. Vi hade också två nya kval till Sum-Sim. Olivia Dahlström på 100 bröstsim och Gustav Vallin på 100 frisim. Stort grattis!
 

Nästan fullsatt på finalerna! Fotograf Göran Hellström
 
I poängtävlingen slutar vi på en tredje plats. En placering som vi definitivt ska sikta på att förbättra till 2017.

Ett stort tack till alla simmare, men även till alla funktionärer och volontärer. Det krävs mycket arbete för att arrangera en tävling av den här digniteteten och vi gör det riktigt bra!


Prisutdelning på 100 bröstsim, med tre G-simmare på pallen. Fotograf Göran HellströmInformation Sum-sim 2016 i Linköping 

I länken nedan finns all information till Sum-sim 2016 i Linköping. Bl a finns information om hur man bokar biljetter som åskådare. OBS, dessa biljetter brukar ta slut snabbt!
 
 Morgondagare lördag 14/5! 

Hej alla våra fantastiska simlinje simmare i Göteborg Sim:)
Nu är det dags att anmäla sig till vårens sista Morgondagare!
Gå in under fliken "Morgondagare" till vänster och anmäl dig.
Hoppas vi syns då!
Hälsar alla tränare i simlinjen på Askim och Valhalla Vattenpolo i Lilla Sportspegeln. Missa inte det:) 

Hej!

Barnkanalen, Lilla Sportspegeln har besökt Upsala Simsällskap och varit med på en träning i vattenpolo. Missa inte det! Barnkanalen på söndag 1/5 kl . 19.30!! Programmet kan också ses i efterhand på följande länk: http://www.svt.se/barnkanalen/barnplay/lilla-sportspegeln

Möjlighet finns givetvis att komma ner och testa på vår träning. Tjejer och killar är Välkomna! Vill du veta mer titta under fliken ”Vattenpolo”.

Hälsar Göteborg Sims vattenpolospelare!! Annorlunda träning vecka 18 (uppdaterad 2016-05-02) 


Obs! Filen är uppdaterad med ny info för simmarna i T1 Valhalla! Nästa vecka så är det dels Kristi Himmelsfärdsdagen (vilket påverkar våra träningar onsdag och torsdag) dels Simiaden Final på Valhalla (vilket påverkar våra träningar på fredag och lördag). Detta innebär att vi tränar lite annorlunda denna vecka vilket påverkar alla tävlingsgrupperna. Hur din grupp tränar kan du läsa om här>>


Simiaden final 7 maj 

Göteborg sim har många kvalificerade simmare till Simiaden final på Valhallabadet 7 maj. Pm till tävlingen hittar du här >> pm-till-varsimiaden-final-7-maj-2016.docx
 
Stort lycka tillLäger för T3-T4 

Nu är det klart med sommarens läger för T3 och T4. Vi kommer åka till Bulgarien. Du kan läsa mer om lägret här>>

Du anmäler dig på vår Boka/betala aktiviteter sida>>


Fina resultat på Simiaden i Skövde 

I helgen var det dags för årets stora tävling för våra tävlingssimmare som är 13 år och yngre.
Vi åkte till Skövde med 41 simmare som alla kämpade sig till fina resultat.

De bra resultaten kom inte bara i form av medaljer och fantastiska personliga rekord -som Ida Norlanders kross med hela 27 sekunder av sitt gamla pers på 400 frisim - utan även grymma insatser av simmare som testade de lite tuffare distanserna 200 medley, 100 fjärilsim samt 400 och 200 frisim för första gången. Imponerande!
Vi lämnade Skövde med totalt 37 medaljer och kan konstatera att vi har 21 simmare som har tagit sig vidare indivudellt eller som reserver till finalen hemma på Valhalla 7 maj. Dessa kommer att simma 66 starter. Till detta kommer 14 lagkappslag!

Bra jobbat alla simmare, ni är grymma!

/Julia Nyqvist
 
 
4*50 medleylaget på lördagen (3:a) ( Agnes Holmblad -ry, Ebba Egnell -br, Saga Johannesson -fj och Angelica Olesen fr.

Deltagare från lördagens tävling


4*100 medley (3:a) och 4*100 frisim (3:a) Johanna Edgren, Ida Norlander, Fannie Gronowitz och Oliwia Wierzbowska
 

Duktiga simmare från söndagens tävling, innan hemresan till GöteborgSnabba G-simmare på Student -SM 

I helgen som gick avgjordes Student-SM i Lund. Göteborg Sim hade ett gäng simmare, gamla simmare och även en tränare på plats i Chalmerslaget (som även innehöll studenter från Göteborgs Universitet). Laget tog hem slutsegern i tävlingen och det bjöds på flera snabba simingar. Efteråt var det sittning i klassisk studentanda. Ett stort grattis! Ni hittar resultaten från tävlingen här>>


G-simmare på plats i Lund för Student SM. Fr.v: Amanda Rutqvist, Christin Heina, Linnéa Bielicz, Johan Ekstedt, Gustav Olander och Måns Tangvald. Saknas på bilden gör Saga Stille, tränare för T1 Valhalla.
PM till Simiaden Skövde (Obs uppdaterat PM) och Ullbergstrofén 

Pm till två av vårens största och roligaste tävlingar finn i tävlingskalendern.
 
Lycka tillSjörövarsim 

Nu ligger pm till sjörövarsimmet ute under fliken tävlingskalender.
Glöm ej att betala under fliken boka/betala aktiviteter Första Swim Open Stockholm är avgjord 


Förra veckan avgjordes första uplagan av Swim Open Stockholm. En internationell stortävling som hade lockat stora delar av världseliten. Göteborg Sim hade en stor trupp som hade kvalat in och sammanlagt var det 17 simmare som representerade klubben. Vår högsta placering stod Amanda Rutqvist för när hon slutade på sjunde plats i A-finalen på 200 bröstsim. Men vi hade flera simmare som tog sig till finalerna i den tuffa konkurrensen. Miro Torola tog sig till B-final på 200 fjäril, med säsongsbästa. Linnéa Bielicz gick vidare till C-final både på 50 och 100 ryggsim och lyckades vinna båda. Viktoria Reinhold gick vidare till C-final på 50 bröst med ett nytt personligt rekord 33.59. Första personliga rekordet på distansen sedan 2014!
 
 Två av deltagarna på bröstsimsgrenarna på Swim Open Stockholm.
Max Feng, Göteborg Sim och Cameron van der Burgh, Sydafrika

Även utanför finalerna fick vi se snabba simningar. Andrea Reinhold Sum-Sim kvalade på 100 frisim med snabba tiden 1.03,19. Andrea var en av flera som lämnade Stockholm med en drös med personliga rekord i bagagaet.
 
 
Laddade simmare på väg mot huvudstaden

 
 Amanda prisad av Västsvenska Simförbundet 

Vid Västsvenska Simförbundets årsmöte för ett par veckor sedan fick Amanda Rutqvist en utmärkelse för årets prestation. Detta efter hennes SM-guld vid SM-veckan i Sundsvall i somras. Priset kommer delas ut på DM/JDM/UGP i Trollhättan i sommar. Alla utmärkelser för 2015 finner ni på västsvenska simförbundets hemsida.
Träningsläger i Lysekil! 

Du som är crawl- eller medleysimmare i Göteborg Sim har nu möjlighet att följa med på lägret till Lysekil. Vi kommer att simma, lära känna varandra och hitta på en del roliga aktiviteter. Vi kommer i år glädjande nog att samköra vårt läger tillsammans med Lysekilssimsällskap. Vi kommer att både träna, äta och bo tillsammans.


Detta år vill vi ha 2 föräldrar med som ledare, då vi behöver hjälp med bl a inköp och lättare matlagning. Hoppas detta låter spännande- först till kvarnJ

Datum: Lördag 23/4– Söndag 24/4 2016.


Anmälan: Sker på www.goteborgsim.se/Aktiviteter/ senast söndag 17/4. Scrolla ner till Läger Lysekil. Det är ca 35 simmare som kan följa med, så det gäller att anmäla sig så snart som möjligt om du vill ha en plats! Först till kvarn… Vid anmälan fyll i alla uppgifter som finns på hemsidan.


Hoppas du följer med, det kommer att bli en toppen helg!

Hälsningar från dina tränare i Göteborg Sim!
Dags att anmäla sig som funktionär eller volontär till Ullbergstrofén 

I slutet av april är det åter dags för vår egna tävling Ullbergstrofén. Den äger rum den 29 april - 1 maj på Valhallabadet.

Vi behöver hjälp med bemanningen och önskar att alla föräldrar ställer upp så att vi kan genomföra en proffsig tävling. De som är utbildade funktionärer kan anmäla sig som funktionärer, övriga kan anmäla sig som volontärer

För att underlätta planeringen önskar vi er anmälan så snart som möjligt

Det är följande pass:

Pass 1 - fredag em

Pass 2 lördag fm

Pass 3 lördag em

Pass 4 söndag fm

Pass 5 söndag em

Anmälan och ev frågor skickas till Linda Nygren på mailadress linda.u.nygren@gmail.com
Träningstider under Påsken 

Denna veckan är det Påsk och sedan är det påsklov. Detta innebär lite annorlunda träningstider för simmarna i tävlingsgrupperna. Du hittar träningstiderna för påsken här:

/simning/d_dokument/pasktraning2016.pdf


Resultat Morgondagare 19 mars 

Resultat


Pernilla och Micke klara för Rio 

Våra två duktiga parasimmare, Pernilla Lindberg och Mikael Fredriksson, blev i går uttagna till Paralympics i Rio. Tävlingarna avgörs 7-18 september. I från hela Göteborg Sim riktar vi ett stort grattis och ett ännu större lycka till!


Startlista Morgondagare 19 mars start kl.16:00 

 Babysim 

Babysim/minisim kommer att starta lördagen den 2 april                                                        
Anmälan är nu öppen.
För att anmäla er går ni in på fliken boka/betala aktiviteter.
Man kan endast göra anmälan på vår hemsida.
Om grupperna är fullbokade har vi inga reserv eller kölistor utan vi
lägger ut platserna på hemsidan om de skulle uppstå någon avbokning.
Nästa omgång efter detta blir i slutet av augusti
VälkomnaBra UGP på hemmaplan 

I helgen simmades det UGP hemma på Valhallabadet. Göteborgsimmarna på plats gjorde fina insatser i hemmabaljan. Mest glädjande var nog att se alla som gjorde debut på lite längre, tuffare distanser som 800 fr, 400 me och 1500 fr. Det bådar gott inför framtiden. Vi tog sammanlagt hem 27 medaljer under helgen och det slogs otaliga personliga rekord.

Obs! Du vet väl att vi numera finns på Instagram på @goteborgsim. Där lägger vi ut bilder och rapporter när vi är i väg på tävling etc.

 Några av alla våra medaljörer under helgen.Medaljregn på Magplasket och Sandaredssimmet 

I helgen var våra yngre tävlingssimmare i väg och tävlade. Våra simmare i T1 var i Lysekil på Magplasket och visade på fina simningar i bassängen. Totalt kom de hem med 61 medaljer fördelat på 21 guld, 20 silver och 20 brons. T2:orna var i Sandared och simmade Sanderedssimmet och även här fick vi se snabba simningar av Göteborg Sim. 34 topp-tre placeringar blev det under helgen. Ut över detta fick se otaliga personliga rekord av våra yngre simmare. Bra jobbat allihopa!

 Våra duktiga simmare på Magplasket 2016. Fotograf: Christina EkstedtMedaljer och kval på Borås Speedo Meet 

Under helgen avgjordes första upplagan av Borås Speedo Meet. Göteborg Sim hade en trupp på plats med simmare från T3 och T4 på plats. Vi fick bland annat njuta av kval till Sum-Sim och tillika Stockholm Open Swim av Max Svedberg på 100 ryggsim, Linnea Edgren på 100 bröst och Max Feng på 100 och 200 bröst.


Våra kvalsimmare under helgen, med stolt tränare!

De äldre simmarna visade att formen är på väg och det kan gå riktigt snabbt i Stockholm senare i vår. Vi plockade även med oss en hel del medaljer hem från tävlingen. Linnea Bielicz blev vår mesta pristagare med sex medaljer. Linnea tog även hem första priset i äldsta flickklassen för tävlingarnas prestation efter hennes 100 frisim.

Miro, Linnea, Alexander, Christina och Pernilla


Rekordslakt på Malmö Open 

Våra duktiga para-simmare, Pernilla Lindberg och Mikael Fredriksson, har i helgen varit och simmat Malmö Open. Tävlingen som är en av världens största para-tävlingar med 18 idrotter på programmet, hade i år flyttat simtävlingarna till nybyggda Hylliebadet. G-simmarna visade på bra form i den nya bassängen och rekorden slogs på löpande band. Pernilla kom hem med sex nya svenska rekord, varav ett europarekord på 400 frisim med tiden 4.45,36. Mikael kom hem med tre nysatta världsrekord på 100 medley, 50 ryggsim och 50 fjäril. Bra jobbat och stort grattis till er båda!
 
 
Pernilla & Mikael med tränare Anders Holme i mitten. Fotograf: Roger Lindberg


Topp 100-lista 

Göteborg sim är mycket stolta över att ha med 3 st simmare på årets första topp 100-lista över bästa resultat i Sverige, Amanda Rutqvist, Linnea Bielicz och Alfhild Kristensson.
 

                                   Hela Top-100 -listan hittar du här - klickFina simningar på NUSS 

När Nordiska Ungdomssimspelen avgjordes i helgen hade vi simmare på plats både på Nuss-äldre i Linköping och på Nuss-yngre i Örebro. De äldre knep sammanlagt 15 medaljer. Kanske mest glädjande var ett lagkappsguld på 4x50 frisim i äldsta tjejklassen. I laget simmade Christin Heina, Alfhild Kristensson, Viktoria Reinhold och Christina Ekstedt.

På Nuss-yngre så blev vår högsta placering två femte placeringar genom Saga Johannesson på 100 bröstsim och Agnes Holmblad på 100 ryggsim. Utöver detta så fick vi se många fina personliga rekord på båda platserna.Tack AB Derma 

Ett stort tack till AB Derma som skänkt klubben en ny white board-tavla. Ett bra hjälpmedel för våra simtränare.


Resultat Juldopp 2015 

På följande länk finner ni resultat från Juldoppet 2015
ResultatTävlingsfunktionär 

Den 28 februari kl.09:00-15:00 kommer vi genomföra en funktionärsutbildning.
Utbildningen är gratis.
Anmälan gör ni på följande länk
Klicka på länken för mer infoSimborgare 

Nu finns det platserna till Simborgare med omgående start nu i vår.
Information om Simborgare hittar ni på följande länk
Anmälan gör ni på följande länkGöteborg sim och S02 arrangerar UGP 2 12-13 mars 

Inbjudan UGP2
Bra placering för Göteborg sim 2015 

Göteborg sim får en bra placering när år 2015 summeras poängmässigt alla simidrotter. 2016 kämpar vi vidare och siktar på fler poäng.
 
Se hela SM-poäng tabellen här
 
 Nuss äldre, Nuss yngre, UGP 1 och GP 1 

Information till dessa tävlingar finns att läsa i PM. Dessa hittar ni i vår tävlingskalender, leta där upp aktuell tävling.
 
Göteborg sim önskar alla ett stort lycka till
 
 Nyheter tävlingsgrupper 

Fliken tävlingsgrupper är uppdaterad med information om nya tränare, tider mm


Ny huvudtränare i Göteborg Sim 

Magnus Sjöberg
 
Magnus har varit huvudtränare för simklubben Hajen. Han har lång erfarenhet
som tränare, är licensierad och har landslagsuppdrag.
 
Magnus kommer att vara ansvarig för Göteborg Sim:s översta grupp T4 samt
vara delaktig i utvecklingen av klubbens röda tråd ihop med övriga tränare.
Magnus kommer att arbeta i nära samarbete med klubbens styrelse, simkommitté och övriga tränare och ledare.
 
Magnus du är varmt välkommen till Göteborg Sim!
Nyårsmilen 

Många tappra som simmade hela 10.000 m idag. Följande uppställning bör sträcka på sej:
Fannie G, Johan E, Johan OF, Felicia E, Amanda J, Max S, Max F, Christina H, Pernilla L, Philip BB, Philip Z, Viktoria R, Andrea R, Amanda R, Johanna de J, Hannah H, Wilma J, Samuel S, Linnea E, Karl B, Andrea B och Simon K 
 Simskoleinstruktör 

Vi söker simskoleinstruktörer!
Vi söker just dig som gillar barn och simning. Fokus i vår simskolan ligger på vattenvana, vattenkänsla, trygghet och säkerhet i vattnet samt givetvis en god simkunskap.
Välkommen att höra av dig! 
Mejla oss på kansli@goteborgsim.se och berätta vem du är.
Välkommen till Göteborg Sim!Simskolan våren 2016 

De platser vi har ligger nu ute på vår hemsida.
Anmälan gör ni under fliken boka/betala aktiviteter.
När grupperna är fulla så är dem fulla.
Vi har ingen kö eller reservlista.
Skulle vi få något återbud eller någon plats bli ledig
lägger vi ut den på hemsidan.
 
 Simborgare VT2016 

Platserna till Simlinjen är fullbokade.
Man kan inte anmäla sig till grupperna som ligger ute
utan de är reserverade för de som redan är med oss och skall
återanmäla sig.
 Simshopen är julstängd v 52- v 1 och öppnar igen tisdag 12/1 

Om du behöver göra inköp under denna period mejlar du oss på adress:

simshop@goteborgsim.se

Vi önskar alla våra kunder en God Jul och ett Gott Nytt ÅR
Startlista Juldopp 13 december 2015 Start kl.12:45 på Valhallabadet 

Startlista


Tävlingskalender 2016 

Tävlingar för 2016 finns under fliken tävlingskalender.
 
Lycka tillSUM-SIM riksfinaler 

Stort tack till klubbens alla funktionärer och volontärer som på ett utmärkt sätt

hjälpte till att göra Sum-Sim riksfinaler till ett lyckat arrangemang

Tävlingskommittén/Linda och Pia
Barracuda Race 

I helgen var Göteborg Sim representerade av ett stort gäng simmare - äldre och yngre- på S02s tävling på Valhallabadet ( 28-29 november).
Vi fick se fina simningar som ledde till bra personliga rekord för många av simmarna.
Helgen avslutades på bästa möjliga sätt med seger i lagkappen 10*50 frisim mix och vinst i poängtävlingen för alla inbjudna klubbar.
En väldigt lyckad helg och bra avslutning för de simmare som hade Barracuda Race som sista tävling innan juluppehållet.
 
 Nordiska mästerskapen i Bergen 11-13 december 

Vi gratulerar Amanda Rutqvist och Linnea Bielicz som har blivit uttagna till senior landslaget.
 Pm Höstsimiaden 

Höstsimiaden närmar sej, höstens häftigaste tävling för våra yngsta tävlingssimmare. Pm hittar man i tävlingskalendern.
 
Lycka tillGöteborg Sims glada gäng på SM 

 
Stort grattis till alla fina resultat på SM/JSM! 
Alla resultat hittar ni här på hemsidan under fliken Tävlingskalender 
 
 
 Simshopen är stängd tisdagen den 10 november 

.


Resultat Morgondagare 24 oktober 2015 

Resultat


Funktionärsutbildning 

Hej alla simmarföräldrar!

Varje tävlingssimmare i Göteborg Sim bör ha en förälder som är funktionärsutbildad.

Funktionärskursen omfattar 6 timmar fördelat på två kvällar. Kursen genomförs den 15 och 22 oktober i Valhallabadets konferensrum.

Följ anmälningslänken för att anmäla dig:

http://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/668541
Vi säger grattis till fina SM resultat 

SM/JSM i Sundsvall 
 
Amanda Rutqvist tog sitt första senior SM guld på 200 bröstsim.
 
 
 
Linnea Bielicz kom på en 4:e plats på 100 frisim
Inez Kristensson kom 6:a på 200 fjäril 
4x100 medley laget för Damer blev 6:a 
 
 
 
Stort Grattis!!