Göteborg Sim ändrar säsongsupplägg! Svårigheter gör vi till möjligheter 

Beslutet att inte träna reguljär simträning kvarstår till den 11 maj men vi har beslutat nytt säsongsupplägg som klubbledning och styrelse är övertygade om ger oss ett bra utgångsläge när sim säsongen återstartar.

Att pågående Corona situation påverkar alla idrottsverksamheter i grunden är tydligt. Sedan nedstängningen av vår verksamhet för två veckor sedan har klubbledning och styrelse arbetat intensivt med att utvärdera och analysera förutsättningarna för ett framgångsrikt simår för våra simmare 2020.

Klubbledning med chefstränare och simkommittén har genomfört ett intensivt internt arbete där man haft kommunikation med bland annat Svenska Simförbundet och flera ledande simklubbar. Baserat på den bild som framstår som mest sannolik för första halvan av 2020 har Göteborg Sim beslutat att ändra säsongsupplägg för att på bästa sätt stärka våra simmares utveckling i en besvärlig tidsperiod.

Det nya säsongsupplägget kommer att presenteras i sin helhet under den kommande helgen.

Perioden fram till 11 maj ligger fokus på styrka och rörlighet. Vi skall försöka att få till flertalet virtuella träffar där vi kan peppas och sporra varandra till att orka genomföra landprogram på hemmaplan. Detta kommer även vara bra tillfällen för tips och tricks och motivationshöjande tillfällen. Tillsammans kan vi göra detta riktigt bra!

Planen är att vi går i vattnet igen den 11 maj för att komma igång med att vecka nervbanorna och för att hitta simflytet igen. Det vi vet är att vi inte tappar vår simkondition under denna korta period från vattnet utan det är nervbanorna som behöver friskas upp igen. Detta sker ganska snabbt och man är troligtvis i ganska bra form på ett par veckor igen. Nästan som en toppning.

Planen är att vi sedan simmar genom hela sommaren för att komma riktigt väl förberedda inför höstens utmaningar.

Givetvis skall vi hitta på olika roliga saker under denna period och kanske till och med köra några små eller stora tävlingar på sommaren.

Som ni ser så är det en annorlunda sommarsatsning som ger möjligheter men kanske också en del utmaningar. Dessa ser vi som möjligt att hantera.

Detta är en offensiv satsning i en tid där vi också skall visa hänsyn med minimalt resande etc. Nu omgående startar en information internt till alla simmare via klubbledning och era tränare.

Vår simledning med chefstränaren i spetsen ser fram emot denna utmaning. Att våga prova något nytt kan leda till något riktigt bra!

Styrelsen, Klubbchef Michael och Chefstränare Claire