Klubbinfo 

Göteborg Sim stärker sin tränarstab som ett led i att åter bli en toppklubb

Under 2019 Göteborg Sim har som en del i klubbens ambition att åter bli en toppklubb inom svensk simidrott genomfört förstärkningar inom tränarstab och simutveckling.

Claire Vilshed är utsedd till ny chefstränare för Göteborg Sim. Utnämningen av Claire är ett viktigt steg i det fortsatta återtåget för Göteborg Sim till positionen som en toppklubb inom svensk simidrott.

Claire är före detta OS simmerska och VM finalist och EM medaljör. Universitetsutbildad på Arizona State University och även med internationell utbildning inom personlig coachning och med mångårig erfarenhet från olika tränaruppdrag inom moderklubben Göteborg Sim.

Claire är med sin bakgrund som en av Sveriges bästa simmerskor och därefter med sin genuina erfarenhet inom tränarrollen är Claire en mycket välmeriterad person. ”Vi är övertygade att Claires kvaliteter och stora hjärta för Göteborg Sim kommer att vara avgörande för klubbens utveckling mot våra ambitiösa mål” säger Göteborg Sims Ordförande Lennart Mentor.

”Att få utveckla Göteborg Sim som tränare känns mycket inspirerande och jag ser fram mot denna utmaning med stor motivation. Göteborg Sim tog mig till toppen nu är det min tur att ta klubben till toppen.” säger Claire Vilshed.

Göteborg Sim har även glädjande nog kunnat återknyta Ann Mårdbrink till klubben. Ann ”Mården” för de flesta är en av Sveriges mest meriterade simtränare och förövrigt Göteborg Sims första chefstränare 1991. ”Med Anns fantastiska förmåga att identifiera och utveckla unga simmare kommer vi kunna bygga den plattform som krävs för en toppklubb. Med Claire och Ann har vi ett mycket starkt ledarteam på plats. ” säger Sportchef Torbjörn Wolffram.

Göteborg Sim fortsätter även sitt samarbete med Göteborg Sims ikonen Glen Christiansen.

Glen är en del av klubbens DNA och kommer att vara med om att bygga simidrotten inom Göteborg Sim till den position som vi anser oss att vi skall ha, främst genom att inspirera tränarkåren och våra duktiga ungdomar nå sina mål

säger Klubbchef Michael Stones.

Göteborg Sim är regionens ledande simidrottsklubb med mottot ”Simma för livet”. Vi tränar mer än 4 miljoner meter i veckan för att bli bra och må bra.