Välkommen till Göteborg Sims simskola!

 

Simskolan i Askims simhall

Viktigt! När ni kommer till Askimsbadet så går ni till kassan och får ett inträdesband. För att få bandet betalar ni en DEPOSITIONSAVGIFT PÅ 100KR (helst kortbetalning). Kursavgiften inkluderar inträde för simskolebarnet för att endast bada under hans/hennes simskolelektion. Tänk på att ta med ett hänglås till skåpen i omklädningsrummet.

Ni föräldrar har ansvaret för era barn till dess att simläraren tar över barnen, då de hämtar eleverna i Flick- & Pojkomklädningsrummet (då föräldrar INTE får gå in med vanliga plagg i simhallen). Barnen skall vara ombytta och klara för att hämtas av simlärare 3 min innan lektion och föräldrar ska vara i omklädningsrummet igen 3 min innan lektionsslut för att ta emot sina barn. Det blir då en säker överlämning. Vid första och sista tillfället är föräldrar och syskon välkomna att sitta inne vid bassängen, (OBS!! man måste då vara ombytt enligt simhallens regler).

Vi simlärare vill att föräldrar/syskon/släkt/vänner sitter utanför glasväggen i cafeterian på Askimsbadet och tittar på simlektionen, så barnen inte blir okoncentrerade och vi simlärare istället kan få alla elevers uppmärksamhet!

 

Simskolan på Valhallabadet

Viktigt! Måndag, onsdag, lördag: När ni kommer till Valhallabadet går ni till receptionen där ni får ett inträdesband. Kursavgiften inkluderar inträde för simskolebarnet för att endast bada under hans/hennes simskolelektion. Föräldrar behöver inte betala inträde om man endast ska följa barnet till simlektionen.

Viktigt! Söndag: När ni kommer till Valhallabadet följer ni skyltarna ”Göteborg Sim simskola” för att komma till omklädningsrummen. Denna dagen byter man om i omklädningsrummen vid 50m bassängen. För att låsa skåpen behöver ni en tiokrona. Kursavgiften inkluderar inträde för simskolebarnet för att endast bada under hans/hennes simskolelektion. Föräldrar behöver inte betala inträde om man endast ska följa barnet till simlektionen.

Ni föräldrar har ansvaret för era barn tills att simläraren tar över barnen inne vid bassängen. Vid lektionsstart samlas simlärare och elever vid nödutgången vid Lilla Bassängen. Barnen skall vara ombytta och klara när lektionen börjar. Föräldrarna ska också möta upp barnen vid avslutningen med simlärarna vid bassängen när lektionen är slut.

Vi simlärare vill att föräldrar/syskon/släkt/vänner sitter på läktaren i Valhallabadet ifall ni vill titta på simlektionen, så barnen inte blir okoncentrerade och vi simlärare istället kan få alla elevers uppmärksamhet!
 

Övrig information om simskolan 

 

Viktigt att komma ihåg är att varje barn är unikt. Att lära sig simma kan vara svårt för en del barn och lättare för andra. För Göteborg Sims simskola är det därför viktigt att barnen ska få lära sig i sin egen takt. Om det är något ni föräldrar tycker vi bör veta om ert barn, för att underlätta undervisningen för just ert barn men också oss simlärare, (ex. rör i öron, blyg, allergi, skada, sjukdom o.s.v.), informera gärna simlärarna och berätta så är vi mycket tacksamma!

 

 
Undervisningsbassängerna
 
På Valhallabadet är simskolelektionerna i den lilla bassängen och i 25 metersbassängen. Grupperna Baddaren, Pingvinen och Pingvinen Fortsättning har sina lektioner i den lilla bassängen. Denna bassängen är 90cm-120cm djup. Tänk på att barnet behöver vara tillräckligt lång för att bottna på den grundare delen för att börja i simskolan. Dessa grupper har lektionstider på måndagar, onsdagar, lördagar och söndagar.  
Grupperna Fisken och Hajen är i 25 metersbassängen och simmar på djupt vatten. Dessa grupper har lektionstider på lördagar och söndagar. 
 
I Askims simhall är simskolelektionerna i undervisningsbassängen och i 25 metersbassängen.Grupperna Baddaren och Pingvinen har sina lektioner i undervisningsbassängen som är 50cm-90cm djup och ca 32 grader varm. 
Grupperna Fisken och Hajen är i 25 metersbassängen som är 90cm- 2meter djup och ca 27 grader varm. I Askims simhall är lektionerna för alla grupperna på måndagar. 
 
 
 
Livräddningsdag

Under terminen har alla simskolegrupper en livräddningsdag (se schema). Detta innebär att eleven kommer ha möjlighet att lära sig om badvett och prova på att simma med kläder och flytväst. Denna dagen brukar vara mycket uppskattad av barnen!

Tänk på att eleven denna dagen ska ha en nytvättad långärmad tröja och långbyxor att bada i. Ta gärna med flytväst om eleven har egen hemma. Har man ingen egen flytväst har vi flytvästar som man kan låna. När lektionen börjar har barnet kläderna på sig med badkläderna under. Ta gärna med kläder av lätt material, tex pyjamas eller underställ.

 

Simglasögon

Simglasögon används inte i nivåerna; Baddare, Pingvin och Pingvin Fortsättning. Detta är för att eleven ska få så mycket vattenvana som möjligt. I Fisken och Hajen (grupperna som simmar på djupt vatten) får eleven använda simglasögon.

Är det så att eleven har någon skada/sjukdom som gör att eleven inte får få vatten i ögonen får man självklart använda simglasögon, men berätta i så fall för simläraren först.

 

Klarade mål under terminen

Barnens kunskaper observeras kontinuerligt under terminens gång. Vilka möjliga moment simskolebarnet har klarat under terminen kommer att stå på diplomet som delas ut sista gången på terminen.

 

Träna gärna själva med simbarnen!

För att snabbare bli vattenvan och lära sig simma är ett bra tips att under terminens gång att själva åka och bada med barnen. De får då några extra tillfällen att träna på sin vattenvana och simkunnighet.
Hemma kan ni gärna träna på bröstsimsbentag på land, alltså med flexade vinklade fötter: ”Groda – Glasstrut – Pinne - Paus (3sek paus med sträckta ben)” o.s.v.
Det ger verkligen resultat, då eleven får chans att repetera detta fler än en gång i veckan. Detta resulterar oftast med bättre vattenvana och snabbare simkunnighet.

 

Att tänka på

Tänk på att eleven ska ha uppsatt hår om håret är så pass långt så det kan komma i ögonen. Då detta annars stör undervisningen.
Ha aldrig något i munnen under simskolelektionen ex. tuggummi/mat. Farligt! Då det är lätt att sätta i halsen.
Tänk på att GÅ försiktigt på bassängkanten, då denna yta oftast är blöt och kan därför lätt halka och slå sig ordentligt om man springer.