Göteborg Sims UngSim! 

Välkommen till UngSim i Göteborg Sim!

En kurs för dig som är ca 10-16/17 år och som gillar att simma och vill lära dig mer om simning…

Vi har förnärvarande UngSims kurser på Valhallabadet både tisdagar, fredagar och söndagar samt i Askimssimhall på söndag förmiddag. Våra nivåer är, nybörjare och fortsättare (för dig som redan gått en eller flera terminer hos oss).

Det du behöver veta är att UngSim inte ingår i vår tävlingsverksamhet, utan är en fristående simteknikkurs för ungdomar.

Målet med kursen är att:

· Uppmuntra till att förbättra sin simförmåga och känna sig säker i vattnet.

· Få ungdomar att tycka simkunskap är roligt. Kunskap i simning ger en livslång kunskap för en ökad livskvalité, glädje och trygghet i och vid vatten.

· Få grundkunskaper i simsätten crawl/frisim, ryggsim och bröstsim med inriktning mot tävlingssimsätten.

Vi tränar mycket på vattenvana med olika skovel, glid/flytövningar samt så klart också simteknik med och utan träningshjälpmedel såsom bensparksplattor, fenor mm. Även start/dykövningar och vändningsträning kommer in som delmoment i träningen.

Våra instruktörer är tidigare själva tävlingssimmare och har stor erfarenhet och kunskap om simning och vill gärna dela med sig av detta till dig och dina vänner.

Simkunnighet
De nordiska simförbunden, livräddningssällskapen har enats om en gemensam definition på simkunnighet: ”Simkunnig anses den vara som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 m på djupt vatten varav 50 m på rygg”.

Att vara simkunnig räddar liv!

Vårt krav är att du är simkunnig och kan simma 200 meter (enl definitionen ovan).

Övrigt Göteborg Sim

Göteborg Sim är en ideell simförening.

Våra siminstruktörer som arbetar med simmarbarnen/ungdomarna gör detta för att de älskar simning och vill dela med sig av sina simkunskaper till just ditt barn/ungdom.

Vi är en elitsatsande klubb med simning som verksamhet. Föreningen erbjuder förutom UngSim bl.a.  simskola-, simlinje- och vuxencrawlskurser, Mastersträning, vattenpolo samt givetvis träning för våra tävlingssimmare.

Vi bedriver verksamhet i Valhallabadet, Askims Simhall samt i Lundbybadet.

Anmälan

NÄR vi har släppt platserna kan man anmäla sig på följande länk boka/betala aktiviteter . Innan dess syns inga platser på sidan

Vi har ingen kölista eller reservplatser utan de platserna vi har finner ni under fliken boka/betala aktiviteter. Om det finns platser ser ni det där. Är gruppen fullbokad så är den fullbokad. Skulle någon plats bli ledig läggs den ut under fliken boka/betala aktiviteter.

Platserna för vårens aktiviteter brukar släppas i mitten av december.

Platserna för hösten aktiviteter brukar släppas i mitten av juni.

Kursen är 10 till 14 gånger beroende på vilken plats i bassängen vi får.

Pågående termins avgifter hittar ni under fliken avgifter. Priserna brukar ligga på ungefär samma nivå inför nästa termin

Dagar/tider/nivå Valhalla och Askim se boka/betala där kurserna läggs ut.

Vid eventuellt förhinder/avhopp efter det att kursen har startat betalar vi inte tillbaka några pengar.
Vid eventuellt förhinder/avhopp före det att kursen har startat tar vi ut en administrationskostnad på 200 kr, ni måste mejla oss på kansli@goteborgsim.se och informera innan kursstart vid avhopp.

Varmt Välkomna till Göteborg Sims UngSim!